HTML چیست؟
HTML مخفف کلمات Hyper Text Markup Language میباشد. به عبارت دیگر HTML یک زبان نشانهگذاری است و برخلاف زبانهای اسکریپتی و برنامهنویسی از برچسبها (Tags) برای مشخص کردن دستورات مختلف استفاده میکند. HTML زبان نشانهگذاری استاندارد برای ایجاد یک صفحه وب است و ساختار آن را تعیین میکند. هر سند HTML از یک سری عناصر (elements) تشکیل شده است. این عناصر به مرورگر میگویند که محتوا را چگونه نمایش دهد. در حقیقت هر عنصر برچسبی به محتوا میزند و مشخص میکند که مثلاً این محتوا تیتر، عنوان، پاراگراف و ... است. هر عنصر از 3 بخش تشکیل شده؛ برچسب شروع (< >)، محتوا و برچسب پایان (< />). به عنوان مثال عبارت زیر به مرورگر میگوید که یک یک پاراگراف را ایجاد کند.
<html>
Content goes here!
</html>
ساختار یک سند HTML
یک سند HTML مشابه یک ساندویچ است! همان طور که یک ساندویچ از دو تکه نان تشکیل شده و تمام مواد ساندویچ بین این دو تکه قرار میگیرند، در HTML هم یک برچسب (tag) باز و بسته کردن سند وجود دارد که همه محتوای وب بین آن دو قرار میگیرند:
بلافاصله بعد از برچسب شروع html برچسب head قرار میگیرد. در بین شروع و پایان این برچسب تمام محتوای غیرنمایشی وب که باعث کار کردن صفحه وب میشود (محتوایی که در صفحه وب ظاهر نمیشود) قرار میگیرد.
بعد از برچسب head برچسب، body قرار میگیرد که شامل تمام محتوای نمایشی صفحه وب است؛ تیترها، پاراگرافها، لیستها، تصاویر، لینکها و ... به عبارت دیگر برچسب body محتوای اصلی سند HTML شما را تعریف میکند. با توجه به توضیحات ارائه شده ساختار کلی یک سند HTML به صورت زیر خواهد بود:
توانایی برنامهنویسی با HTML برای هر کسی که در زمینه وب فعالیت میکند یک ضرورت است و آشنایی با آن باید نقطه شروع برای کسی باشد که میخواهد محتوای مبنی بر وب را تولید کند. خوشبختانه یادگیری HTML بسیار ساده است و ما در اینجا با استفاده از مثالهای کاربردی سعی داریم که این مسیر را برای شما آسانتر کنیم.
در بخش بعدی با نحوه چگونگی ساختن فایل HTML آشنا خواهیم شد.