ساختن اپلیکیشن تحت وب با پایتون
یکی از کاربردهای زبان برنامهنویسی پایتون، ساختن اپلیکیشنهای تحت وب است. به عبارت دیگر میتوان از زبان برنامهنویسی پایتون برای قسمت بک اند (Backend) طراحی وب استفاده کرد. روز به روز محبوبیت پایتون در طراحی وب در حال افزایش است.
برای ساختن یک اپلیکیشن تحت وب ابتدا نیاز داریم که با CSS، HTML و JavaScript که بخش فرانت اند (Frontend) یا همان ظاهر اپلیکیشن را طراحی میکنند، آشنا شویم. سپس نیاز داریم کار با پایگاه داده را یاد بگیریم و در مرحله آخر یکی از فریم ورکهای پایتون جهت طراحی وب مانند FastAPI، Flask و یا Django را فرا بگیریم.
HTML یک زبان نشانهگذاری استاندارد جهت طراحی صفحات وب است. HTML شامل یک سری عناصر است که ساختار صفحه وب را تعیین و به مرورگر وب میگویند چگونه محتوا را نشان دهد.
CSS زبانی است که با آن میتوان ظاهری زیبا برای یک صفحه وب مشخص کرد. HTML ساختار صفحه وب را تنظیم و CSS مشخص میکند که چگونه عناصر HTML نمایش داده شوند.
Sass مخفف کلمات Syntactically Awesome Stylesheet است. Sass یک پیشپردازنده CSS است که باعث کاهش تکرار CSS و در نتیجه صرفهجویی در زمان میشود.
جاوا اسکریپت محبوبترین زبان برنامهنویسی در جهان و زبان برنامهنویسی وب است. این زبان روی مرورگر کامپیوتر، تبلت و گوشی هوشمند شما نصب است و میتوانید از آن استفاده کنید.
jQuery یک کتابخانه جاوا اسکریپت است که جهت سادهتر کردن دستکاری HTML DOM، مدیریت رخدادها، انیمیشن CSS و AJAX طراحی شده است. استفاده از jQuery رایگان است.
SQL مخفف کلمات Structured Query Language و یک زبان استاندارد برای مدیریت داده به ویژه در سیستمهای مدیریت پایگاه داده رابطهای (relational database) است.